EĞİTİMİN AMACI:
FMEA kavramı (Failure Mode Effect Analysis) 1940’lı yılların sonunda Amerikan Uçak endüstrisi tarafından geliştirilmiş ve 1960’lı yıllarca sıkça kullanılmaya başlanmıştır. 1963 yılında NASA tarafından kullanılmaya başlanmış ve 1969 yılında Apollo 11 Uzay Aracı Ay’a gönderilmeden önce de çalışmalar sırasında etkin olarak kullanılmıştır. 1970’li yıllarda Japonlar tarafından da kullanılmaya başlayan uygulama başta otomotiv endüstrisi olmak üzere diğer sektörlerde de hızla kullanılmaya başlandı.
FMEA uygulamalarındaki temel amaç; bir proses, faaliyet ya da operasyondaki potansiyel hataları tespit etmek, hataların etkilerini ve sebeplerini araştırmak ve öncelikleri belirleyerek hatalar ortaya çıkmadan önleyici faaliyetleri hayata geçirmek olarak tanımlanmaktadır. FMEA uygulamaları olası hataların etkilerini değerlendirmek için güvenilir bir değerlendirme ve analiz tekniğidir.
FMEA uygulamaları ilgili süreçte görev alan bir ekip tarafından ele alınır ve gerçekleştirilir. Bir süreçte meydana gelebilecek hata türlerini, olasılıkları, müşteriye olan etkisi ve önleme ya da yakalama konularında bir sistem geliştirme aracıdır.
FMEA eğitiminde amaç; süreç sahipleri, uzmanlar, teknik personel ya da üye olarak yer alacak olan kişilerin FMEA uygulamalarını başlatıp sürdürebilmeleri için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
FMEA Nedir ve Tarihçesi ?
Fayda ve Kazanımları
FMEA Türleri
Tasarım FMEA Kullanım Alanları
Proses FMEA Kullanım Alanları
FMEA İçin Ön Gereklilikler
FMEA Ekibinin Oluşturulması
Risk Tanımı ve Risk Analizi Yaklaşımı
Problem Çözme Teknikleri
Olasılık, Önem, Saptanabilirlik İlişkisi ve Risk Öncelik Puanı
FMEA Çıktılarının Değerlendirilmesi
Vaka Çalışmaları
KATILIMCI PROFİLİ:
Her kademe yönetici, mühendis, teknik eleman ve çalışanlar
EĞİTİM TARİHİ : 31 Temmuz, 2018
EĞİTMEN : Tülay KAHRAMAN
EĞİTİMİN SÜRESİ: 1 gün