Ülkemizin en büyük aroma üreticisi olan Aromsa ve gıda sektöründe tedarik zincirinin önemli halkalarından birini oluşturan Çağdaş Kimya iş birliği ile ‘Hayata Lezzet Katan Aromalar’ semineri 4 Mayıs 2018 tarihinde Wyndham Grand Istanbul Kalamış Marina Hotel’de düzenlendi. Seminere ülkemizin önde gelen gıda üreticileri katıldı.
Aromsa Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Yasa’nın aroma ve gıda sektörü hakkındaki konuşması ile başlayan seminer, ailenin II. Kuşak temsilcisi Pazarlama, Satış ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Melis Yasa Aytaman’ın paylaşımları ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından, aromaya dair her konunun ve gıda sektöründeki yeni trendlerin ele alındığı seminerde, aroma üretim teknikleri, aroma üretimindeki yeni teknolojiler, duyusal analiz ve değerlendirme ile yasal mevzuattaki yenilikler gibi konular hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca değişen tüketici profili, beklenti ve eğilimleri aktarılarak; sektörün geleceği, trendler, inovasyon ve yeni ürün özellikleri gibi konular değerlendirildi. Devamında düzenlenen panelde de gelen sorular açıklıkla yanıtlandı.
Seminerde ayrıca Deloitte’dan Sayın Ali Çiçekli ‘Aile Şirketlerinin Kurumsallaşma Süreci’ kapsamında, aile şirketlerinin iyi yönetim ve gözetim mekanizmalarını anlatan bir konuşma yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.
Seminerin tadım bölümünde ise, 2018 trendleri başta olmak üzere, geleneksel tatlar ile inovatif ve pratik ürünleri buluşturan birbirinden lezzetli içecek ve atıştırmalıklar katılımcıların beğenisine sunuldu. Büyük ilgi gören tadım bölümünde sunulan ürünler sektörün uzmanlarından tam not aldı.
Aromsa hakkında:
1982 yılında kurulan, Türkiye’nin ilk aroma verici ve sos üreticisi olan Aromsa, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 fabrika, Arge Merkezi ve Almanya’da da 1 fabrika ile tüm gıda sektörüne “yaratıcı lezzet ortağı” olarak hizmet vermektedir.