TÜGİS olarak Bilgi Kirliliğinin had safhada olduğu Gıda ve Beslenme konularıyla ilgili olarak bazı hususlara dikkatinizi çekmek istiyoruz:
1. Birleşmiş Milletlere bağlı iki önemli kuruluş olan WHO ( Dünya Sağlık Örgütü) ve FAO ( Dünya Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından ortaklaşa hazırlanan ve dünyadaki tüm gıda üreticilerinin uymak zorunda olduğu yaptırımları içeren Codex Alimentarius evrensel içeriğe sahip bir yayın olup, dünya genelinde gıda ile ilgili tüm konulara temel oluşturmaktadır.
2. Türkiye’ de halen yürürlükte bulunan gıda mevzuatı yukarıda zikredilen Codex Alimentarius ve Avrupa Birliği Müktesabatına tamamen uyumludur. Gıda Üretimi yapan kuruluşlar bu mevzuata uymak zorundadırlar ve düzenli olarak denetlenmektedirler.
3. TV kanallarının müdavimi olan ve Gıda ile ilişkili olmayan çeşitli akademik ünvanlara sahip ve aralarında aslında herhangi bir akademik ünvanı olmadığı halde varmış gibi kullanarak kamuoyunu yanıltan bir hekimin de bulunduğu bazı şahısların verdiği kaynağı ve bilimsel temellere dayanıp dayanmadığı tartışmalı bilgilere rağbet etmeyin. Ülkemizde ileri düzeyde olan Gıda Mühendisliği bilim dalı dünya genelinde mevcut emsalleri arasında prestijli bir yere sahiptir. Gıdalar ve Gıda üretim teknolojileri hakkında aydınlanmak istiyorsanız resmi mercilerin ve bu alanda eğitim görmüş akademisyen ve uzmanların görüş ve önerilerini dikkate alın.
3. Gıda ürünlerini tüketirken ve satın alırken yaygın dağıtım yapan, markasının ve ürününün arkasında duran muteber kuruluşların ürünlerini tercih edin. Doğal olduğu zannıyla kaynağını bilmediğiniz, açıkta satılan, ambalajsız ve markasız ürünleri tüketmeyin. Sağlıklı yaşamın temel kuralının dengeli ve yeterli beslenmek olduğunu akıldan çıkarmayın.